У Верховній Раді зареєстрували законопроект №2714 про банкрутство фізичних осіб

банкрутство фізичних осіб

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №2714 про банкрутство фізичних осіб. Який забезпечить оздоровлення кредитного портфеля української банківської системи і стане гарантією захисту громадянських прав українців.

“Через недолугу кредитно-грошову та економічну політику уряду, через відсутність підтримки з боку держави в таких надкритичних ситуаціях, десятки, а то й сотні тисяч українців, які не здатні обслуговувати свої борги, в тому числі валютні кредити, потрапили в глухий кут – довічну “кредитну яму”, вибратися з якої самостійно не мають ніякої можливості. Це абсолютно неприпустимо для сучасної європейської країни“, – написав депутат.

Нардеп назвав зареєстрований законопроект “рятувальним кругом для боржників“.

“Він сформований на основі поєднання ліберального американського досвіду та кращого досвіду європейських країн і передбачає повне звільнення від своїх боргів – шляхом реструктуризації або введення процедури реалізації майна.

При цьому боржнику гарантовано збереження соціальних стандартів – щомісячна сума коштів, яка зберігається для утримання сім’ї, і збереження житла для проживання“, – підкреслив він.

На думку лідера Радикальної партії, цей законопроект забезпечить оздоровлення кредитного портфеля української банківської системи і стане гарантією захисту громадянських прав українців.

Економічні експерти схильні вважати, що даний закон в рамках світової практики, адже не тільки юридичні, а й фізичні особи можуть бути банкрутами.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

leave a reply: