Голова ОБСЄ: винні в підриві авта спостерігачів мають бути покарані

Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц заявив про потребу ретельного розслідування інциденту, який спричинив загибель і поранення співробітників місії ОБСЄ в Луганській області 23 квітня.

«Щойно говорив із головою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ послом Апаканом.Потрібне ретельне розслідування, відповідальні будуть притягнуті до відповідальності», – написав Курц у Twitter.

Він також підтвердив повідомлення, що один зі спостерігачів загинув, а інший був поранений.

«Найглибші співчуття родині жертви та команді СММ. Смерть колеги є шоком для всієї ОБСЄ. Сподіваюся на швидке одужання пораненого спостерігача», – додав голова ОБСЄ.

В угрупованні «ЛНР» заявляють, що автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, в якому загинули та поранені співробітники місії, «відхилився від основного маршруту і рухався другорядними дорогами».

Українська сторона Спільного центру контролю та координації (СЦКК) режиму припинення вогню на Донбасі повідомила, що близько 10:17 під час здійснення патрулювання в районі контрольованого угрупованням «ЛНР» населеного пункту Пришиб «ймовірно на міні підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ».

leave a reply: