Загиблим на Луганщині співробітником ОБСЄ є американець – Reuters

Загиблим на Луганщині 23 квітня співробітником Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ є громадянин США, однією з поранених – громадянка Німеччини. Про це повідомляє агенція Reuters із посиланням на міністерство закордонних справ Австрії, яка нині головує в ОБСЄ.

Зранку 23 квітня в районі села Пришиб на контрольованій угрупованням «ЛНР» частині Луганщини підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Згідно з повідомленням місії, загинув один, госпіталізовані двоє членів патруля місії.

В угрупованні «ЛНР» звинуватили в підриві автомобіля ОБСЄ «підготовлену українську диверсійно-розвідувальну групу». Бойовики раніше також заявили, що автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, в якому загинули та поранені співробітники місії, «відхилився від основного маршруту і рухався другорядними дорогами».

Українська сторона Спільного центру контролю та координації (СЦКК) режиму припинення вогню на Донбасі повідомила, що близько 10:17 під час здійснення патрулювання «ймовірно на міні підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ».

leave a reply: