В Афганістані з березня вбиті 750 ісламістів – військові США

Військові США повідомляють, що починаючи з березня комбіновані американсько-афганські сили вбили 750 бойовиків угруповання «Ісламська держава» в Афганістані, відбивши у них частину території.

У заяві, опублікованій 19 травня, мовиться, що спільні «контртерористичні» війська, які складаються з афганських солдатів і американських спецпризначенців, також знищили низку укриттів і командних центрів ісламістів.

Згідно з повідомленням, також були вбиті «понад десяток» ватажків «сил ІСІС-Хорасані». (Ця абревіатура вживається щодо союзників угруповання «Ісламська держава» в Афганістані і Пакистані).

Американські сили перебувають в Афганістані з часу терористичних атак 11 вересня 2001 року у США, вчинених угрупованням «Аль-Каїда», лідерів якого захищала тодішня афганська влада під керівництвом «Талібану».

Коаліція під проводом США усунула талібів від керівництва Афганістаном, але бойовики цього угруповання й досі контролюють значні території у цій країні.

Сили США в Афганістані також вже понад рік борються проти бойовиків угруповання «Ісламська держава», яке має сильні позиції у провінції Нангархар.

13 травня сили США застосували у цій провінції проти ісламістів найпотужнішу неядерну зброю, яка коли-небуть використовувалася, у результаті чого загинули 94 бойовики.

Наразі в Афганістані перебуває близько 13 тисяч міжнародних сил.

leave a reply: