Семеро українських бійців зазнали поранень минулої доби на Донбасі – штаб

У зоні бойових дій на Донбасі за минулу добу поранені семеро українських військовослужбовців. Про це повідомляють у штабі української воєнної операції. За його даними, підтримувані Росією бойовики 48 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України вздовж усієї лінії розмежування.

Зокрема сепаратисти застосували заборонені Мінськими домовленостями 120-міліметрові міномети та артилерійське озброєння калібром понад 100 міліметрів на Луганщині, поблизу населених пунктів Новозванівка, Новоолександрівка, Троїцьке, Кримське, вказує штаб АТО.

На Донецькому напрямку найскладнішою залишається ситуація у південному та східному передмістях Авдіївки, де бойовики більше 20 разів стріляли з мінометів різних калібрів, гранатометів і стрілецької зброї, повідомляють українські військові. Обстрілювали також позиції поблизу Невельського, Верхньоторецького, на Світлодарські дузі, в районі Луганського та біля Пісків.

З мінометів, гранатометів та стрілецької зброї бойовики обстрілювали опорні пункти на Приморському напрямку в районі Павлополя, Водяного, Широкиного, Красногорівки, стверджують у штабі.

В угрупованні «ДНР» повідомляють про трьох загиблих та одного пораненого бойовика за минулу добу, а також звинувачують ЗСУ в обстрілах Макіївки та автостанції в Донецьку, де, за даними сепаратистів, зазнали поранень двоє людей. В угрупованні «ЛНР» заявляють, що минулої доби українські військові вісім разів порушили режим припинення вогню.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

leave a reply: