У Львові назвали непідтвердженою інформацію про скидання на Київщині саме львівського сміття

У Львові заявили, що наразі інформація про те, що сміття, яке нелегально скинули раніше в неділю в Київській області, саме зі Львова, не підтверджена.

Заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак попросив правоохоронні органи надати більше інформації і застосувати до порушників найсуворіше покарання, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Коли я побачив цю інформацію, одразу зідзвонився з правоохоронними органами і попросив, якщо є якісь оперативні дані, номери машин, чи з ким із перевізників вони співпрацювали, щоб таку інформацію нам надали, і ми будемо діяти дуже суворо… Якщо буде встановлено свідомий зв’язок між львівськими перевізниками і цими агентами, які скинули сміття поза межами полігону, до львівських перевізників будуть застосовані суворі заходи – шляхом розірвання договору», – сказав львівський посадовець.

Раніше в неділю Національна поліція в Київській області повідомила про нове затримання вантажівок зі сміттям зі Львова, яке поночі скидали на землю в селі Підгірці Обухівського району. За цим повідомленням, згідно з накладними документами, 20 тонн небезпечних для довкілля відходів привезли зі Львівщини, і частину їх уже встигли розвантажити на час, коли вночі громадяни побачили, що вантажівки зсипають сміття на землю, а бульдозер розрівнює поверхню з ґрунтом, і одразу викликали поліцію.

Схожа ситуація вже ставалася в Київській області тиждень тому, коли, за даними поліції, сміття зі Львова вдосвіта скидали на території колишнього дитячого табору в селі Завалівка Макарівського району. Тоді у Львові не стали заперечувати того повідомлення.

Наприкінці травня минулого року на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова сталася пожежа, внаслідок зсуву загинули троє рятувальників, а тіло міського еколога досі так і не знайшли. Відтоді Львів має проблеми з вивезенням твердих побутових відходів, і з різних місць України надходять повідомлення про перехоплення вантажівок зі сміттям зі Львова, яке намагаються незаконно скинути в інших українських регіонах.

leave a reply: