Туреччина викликала посла США через «непрофесійні дії» щодо охоронців Ердогана у Вашингтоні

Туреччина викликала до свого Міністерства закордонних справ посла США, щоб висловити протест, як кажуть в Анкарі, проти «агресивних і непрофесійних дій» у США щодо охоронців президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана в перебігу його візиту до Вашингтона минулого тижня.

Цей крок сприйняли як відплату за рішучі дії у США проти охоронців, які біля резиденції посла Туреччини у Вашингтоні нападали на демонстрантів проти візиту Ердогана і били їх.

Тоді двох охоронців на деякий час затримали, але потім відпустили і повернули до Туреччини. А Вашингтон викликав посла Туреччини у США, щоб висловити йому стурбованість через дії охоронців Ердогана. У США також лунали заклики дати ще рішучішу відповідь на насильство з боку турецьких охоронців на землі США.

Поліція Вашингтона назвала інцидент «брутальним нападом» на мирних демонстрантів із боку охорони Ердогана та його прихильників.

Інцидент стався 16 травня, коли, за повідомленнями, на групу демонстрантів проти приїзду Ердогана до США, серед яких були курди й вірмени, напали прихильники турецького президента і члени його охорони. За словами очевидців, турецькі охоронці прорвали кордон вашингтонської поліції і напали на демонстрантів, б’ючи їх руками й ногами. Тоді повідомляли, що одинадцять людей були травмовані або поранені. Також на місці сутички затримали двох осіб, але, як тоді інформували, вони були не з супроводу Ердогана.

leave a reply: