Україна засуджує останній запуск Північною Кореєю балістичної ракети

Україна засуджує останній запуск Північною Кореєю балістичної ракети середньої дальності, який грубо порушує відповідні резолюції Ради Безпеки ООН.

«Україна вважає, що триваючі провокації з боку Пхеньяна вимагають більш рішучого та ефективного реагування, і підтримує застосування всіх необхідних важелів впливу для повернення КНДР до міжнародно-правового поля», – йдеться у заяві МЗС України. 

В українському дипломатичному відомстві зазначають, що, спрямовуючи залишки державних ресурсів на розвиток ядерної і ракетної програм, офіційний Пхеньян спричиняє «подальше страждання власного народу, а регіон наражає на вкрай небезпечний виток дестабілізації з непередбачуваними наслідками».

Північна Корея назвала «успішним» випробувальний запуск 21 травня балістичної ракети середньої дальності, заявивши, що він був здійснений для підтвердження надійності останньої стадії наведення ядерною боєголовки.

Сполучені Штати, Південна Корея і Японія засудили цей запуск і спільно запропонували скликати надзвичайне засідання Ради безпеки ООН. Попередньо – на 23 травня.

Ядерна програма та балістичні випробування для КНДР заборонені Радою безпеки ООН, але країна продовжує випробування і розвиток своєї ядерної й ракетної програми.

leave a reply: