«Ісламська держава» взяла відповідальність за вибух у Манчестері

Екстремістське угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за вибух у британському Манчестері.

За повідомленням угруповання, напад пізно ввечері 22 травня здійснив один з його членів.

23 травня прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що «зараз вже немає сумніву» в тому, що вибух після концерту в Манчестері був «бездушним терористичним нападом». За її словами, поліції вдалося встановити особу смертника.

Після надзвичайного засідання уряду 23 травня Мей заявила, що поліція і сили безпеки «працюють у швидкому режиму, щоб повністю з’ясувати картину» вибуху у «Манчестер Арені», внаслідок якого загинули 22 людини, ще 59 були поранені.

«Ми зараз знаємо, що терорист, який був сам, привів у дію свій саморобний вибуховий пристрій поблизу одного з виходів із арени, навмисне вибравши час і місце, щоб уразити максимальну кількість людей», – сказала Мей.

Вона додала, що серед загиблих і поранених є «багато дітей і молоді».

За словами Мей, «багато хто» з 59 поранених має «травми, що загрожують життю» і проходять лікування у восьми медзакладах Манчестера.

Прем’єр Британії заявила, що влада не оприлюднюватиме деталей про нападника на початковій стадії розслідування, яке триває.

Вибух на території «Манчестер Арени» в однойменному британському місті прогримів минулої ночі. Це сталося після концерту американської поп-зірки Аріани Гранде. Поліція почала розслідування вибуху разом із силовиками по боротьбі з тероризмом і розвідниками. Внаслідок вибуху 22 людини загинули, ще 59 – поранені. Консул України в Британії з’ясовує, чи немає українців серед постраждалих під час вибуху в Манчестері. Поліція Британії повідомила, що за нападом стояв один чоловік, який загинув на місці. 

Світові лідери засудили напад.

leave a reply: