Теніс: шестеро українців вийдуть на старт Australian Open

Шестеро українських тенісистів вийдуть на старт відкритого чемпіонату Австралії, першого в сезоні турніру найпрестижнішої серії Grand Slam. П’ятеро з них виступатимуть у жіночому одиночному розряді, і лише Олександр Долгополов змагатиметься серед чоловіків.

У першому колі 29-річному Долгополову, який нині є 38-ю ракеткою світу, протистоятиме 30-річний австрієць Андреас Гайдер-Маурер, 450-й тенісист світу.

Через кваліфікацію пробилася до основної сітки Australian Open 15-річна Марта Костюк, яка у фіналі відбору переграла чешку, 125-ту ракетку світу – 6:3, 5:7, 6:0. У першому ж колі основної сітки юніорці дісталася дуже сильна опонентка, 32-річна китаянка Шуай Пен, яка є 27-ю ракеткою світу.

Суперницею Лесі Цуренко, 42-ї в рейтингу WTA, стане 20-річна росіянка Наталія Віхлянцева, 56-та теністистка світу.

Четвертий номер посіву на Australian Open Еліна Світоліна змагатиметься в першому раунді з представницею Сербії, 192-ю ракеткою планети Іваною Йорович.

Непростим буде перше коло для Катерини Козлової, опоненткою якої є досвідчена росіянка, 15-та сіяна на кортах Мельбурна Анастасія Павлюченкова.

Катерина Бондаренко в першому раунді зустрінеться зі швейцаркою Вікторією Голубіц.

Календар змагань передбачає, що всі українці, крім Лесі Цуренко, вийдуть на мельбурнські корти в перший же день змагань, у понеділок, 15 січня. Перші поєдинки Australian Open розпочнуться о 2:00 за Києвом (це 11:00 за часом Мельбурна).

leave a reply: