На окупованих територіях побільшало кадрових російських розвідників – Міноборони

На Донбасі зросла кількість кадрових російських офіцерів-розвідників, залучених до підготовки розвідувально-диверсійних груп у складі першого та другого армійських корпусів збройних сил Росії. Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк.

Він уточнює, що таке посилення пов’язано зі значними втратами серед рядового складу розвідників окупаційних військ та зниженням ефективності їхніх розвідувальних підрозділів.

«Офіцерами-розвідниками ЗС РФ, чисельністю близько 20 осіб, розпочато ретельне вивчення обстановки та проводиться рекогносцировка місцевості у різних районах передових позицій російських окупаційних військ. На їхню вимогу інженерно-саперними підрозділами противника вже збільшено кількість основних і запасних проходів на ділянках мінно-вибухових загороджень для диверсійно-розвідувальних груп», – повідомив Гуцуляк.

Читайте також: «ОБСЕ «засветили» российские комплексы радиоэлектронной борьбы на Донбассе, но они через 4 дня исчезли»

Раніше штаб української воєнної Операції об’єднаних сил повідомляв, що напередодні в зоні бойових дій загинув один Український військовий, ще троє дістали поранення.

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України з квітня 2014 року в регіоні, за даними ООН, загинули понад 10 тисяч людей іще станом на кінець 2017 року – відтоді нових даних не оголошували. Росія, в свою чергу, заперечує наявність своїх кадрових військових в зоні бойових дій на території України.

leave a reply: