У Кремлі заявили про підготовку зустрічі з Болтоном наступного тижня

У Кремлі заявляють про підготовку зустрічі з радником з питань національної безпеки Білого дому Джоном Болтоном.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков 15 серпня заявив журналістам, що «контакти дійсно плануються та готуються» для зустрічі у Женеві між Болтоном та російським представником.

Перед цим Білий дім заявив, що Болтон зустрінеться зі «своїм російським колегою» у Женеві у продовження липневого саміту між президентом США Дональдом Трампом та президентом Росії Володимиром Путіним, зазначивши, що обидва обговорять «коло важливих питань національної безпеки».

Незважаючи на те, що у заяві не вказувалиімені конкретного російського чиновника, висловлювались припущення, що ним може бути секретар Ради нацбезпеки Путіна Микола Патрушев, який підпав під американські санкції внаслідок анексії Росією Криму.

Після завершення саміту 16 липня в Гельсінкі Трамп і Путін заявили, що вони зробили «перші кроки» щодо пом’якшення сильно напружених зв’язків між Сполученими Штатами та Росією.

Між тим, 8 серпня було оголошено про новий раунд санкцій США, орієнтованих на Росію. Документ «про захист безпеки Америки від агресії Кремля», був розроблений незабаром після зустрічі президента США Дональда Трампа з російським президентом Володимиром Путіним у Гельсінкі 16 липня. Він містить як політичні заяви, так і перелік конкретних заходів, які законодавці пропонують ухвалити у відповідь на дії Росії.

Читайте також: Новий удар США по Росії: що відомо про санкції проти олігархів із оточення Путіна

Законопроект передбачає, що через трохи більше 180 днів після його ухвалення президент США повинен ввести санкції проти «політиків, олігархів та інших осіб, які здійснюють нелегальну і корупційну діяльність в інтересах президента Російської Федерації Володимира Путіна». Санкції повинні бути впроваджені і стосовно членів сімей цих осіб і організацій, пов’язаних з Путіним.

 

leave a reply: