У Росії опозиціонер, арештований на 30 днів, оголосив голодування

У Росії координатор руху «Лівий фронт» Сергій Удальцов, заарештований за звинуваченням у порушенні правил проведення масових заходів, оголосив сухе голодування, повідомляють його соратники. Активіст відмовився від прийому їжі незабаром після арешту 14 серпня.

Його дружина Анастасія Удальцова повідомила, що активіст оголосив голодування на знак протесту проти пенсійної реформи. Вона не уточнила, чи висунув він якісь вимоги або умови.

Суд у Москві напередодні заарештував Удальцова на 30 діб. 28 липня координатор «Лівого фронту» брав участь в узгодженій акції проти пенсійної реформи. За даними поліції, в той же день він організував інший, несанкціонований захід, на якому спалював «портрети осіб, схожих на членів уряду Російської Федерації».

Читайте також: Опитування: готовність росіян до протестів проти падіння рівня життя за рік зросла вдвічі

Портал Grani.ru розмістив у своєму Twitter відео, де Удальцов спалює портрети голови Ради федерації Росії Валентини Матвієнко, спікера Держдуми В’ячеслава Володіна і голови Рахункової палати Олексія Кудріна. Жоден з них членом уряду не є.

16 серпня Удальцов оскаржив арешт, повідомила російській державній агенції ТАСС його дружина. За її словами, дата розгляду скарги ще не призначена.

Закон, що передбачає підвищення пенсійного віку в Росії, в липні пройшов перше читання у Державній думі, нижній палаті парламенту. Уряд Росії запропонував підняти вік виходу на пенсію: до 65 років для чоловіків і 63 років для жінок. Пенсійна реформа вже викликала акції протесту в десятках міст Росії.

leave a reply: