Штаб ООС: 2 військових загинули, 2 поранені на Донбасі

Двоє українських військових загинули, ще двоє були поранені внаслідок бойових дій у зоні конфлікту на сході України, повідомляє прес-центр штабу Операції об’єднаних сил вранці 19 серпня.

За повідомленням, підтримувані Росією бойовики протягом доби 18 серпня 43 рази обстрілювали позиції українських сил, у тому числі чотири рази з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

«Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих напрямках із озброєння БМП. Відмічено також застосування мінометів калібром 120 та 82 мм», – йдеться в повідомленні.

Обстрілювали, за словами військових, їхні позиції поблизу Кримського, Новотошківського, Кряківки, Золотого, Попасної, Новоолександрівки, Південного, Авдіївки, Мар’їнки, Новотроїцького, Верхньоторецького, Пісків, Чермалика, Водяного, Гнутового, Лебединського, Павлополя і Широкина.

Підтримуване Росією угруповання «ДНР» даних про обстріли станом на ранок 19 серпня не наводить. В угрупованні «ЛНР» звинуватили українських військових в обстрілі в районі Первомайська, але даних про постраждалих не навели.

Читайте також: Вбивати українців за 400 євро. В Італії розкрили схему вербування бойовиків на Донбас

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі 27 червня оголосила про чергове «всеосяжне, стале і безстрокове припинення вогню» з 1 липня, з 00.01 за київським часом, цього разу з нагоди жнив. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно.

Це була вже четверта спроба домовитися про перемир’я лише за 2018 рік. Припинення вогню й раніше проголошувалися як безстрокові, але сторони відразу звинувачували одна одну в порушеннях. При цьому сторони щоразу заперечують свою вину і посилаються на провокації противників.

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України з квітня 2014 року в регіоні, за даними ООН, загинули понад 10 тисяч людей іще станом на кінець 2017 року – відтоді нових даних не оголошували.

leave a reply: