Президент США Трамп порадив держсекретареві Помпео скасувати поїздку до КНДР

Президент США Дональд Трамп повідомив, що він порадив держсекретареві Майку Помпео скасувати свою поїздку до Північної Кореї, заплановану на наступний тиждень, через те, що він не бачить прогресу в напрямку денуклеаризації на півострові.

У дописі у Twitter 24 серпня Трамп також критикує Китай, заявивши, що той не допомагає переконати Пхеньян відмовитися від своєї ядерної зброї.

«Я попросив державного секретаря Майка Помпео не їхати до Північної Кореї в цей час, тому що я відчуваю, що ми не маємо достатнього прогресу щодо денуклеаризації Корейського півострова», – написав Трамп.

«Крім того, через нашу більш жорстку позицію стосовно торгівлі з Китаєм я не вірю, що вони допомагають процесу денуклеаризації, як це було колись (незважаючи на існуючі санкції ООН)», – додав він.

Тим не менш, Трамп пише, що Помпео все одно приїде в Північну Корею «найближчим часом», швидше за все після того, як торговельні розбіжності між США і Китаєм «будуть вирішені».

Він також заявив, що хоче «передати теплі побажання і повагу Голові Кіму [Чен Ину]. Я з нетерпінням чекаю побачити його найближчим часом!»

Трамп зустрівся з Кімом у Сінгапурі 12 червня на саміті, після чого президент США заявив, що він «значним чином вирішив» кризу ядерної програми Пхеньяна, і що Північ вже не є ядерною загрозою.

Проте переговори застопорилися, і посадові особи США поскаржились на нестачу прогресу у Пхеньяні.

23 серпня Помпео заявив, що наступного тижня він поїде до Північної Кореї для наступного етапу створення «остаточної, повністю підтвердженої денуклеаризації Північної Кореї».

leave a reply: