Британія затримає підозрюваних в отруєнні Скрипаля, якщо ті коли-небудь виїдуть з РФ – заява

Велика Британія затримає двох чоловіків, яких звинувачують у використанні нервового агента «Новачок» в містечку Солсбері, якщо ті коли-небудь виїдуть з Росії, заявив британський міністр внутрішніх справ Саджид Джавід.

У інтерв’ю  BBC 9 вересня Джавід визнав, що в Росії чоловіки непідконтрольні британським законам, тож, на його думку, Кремль не дозволить їм виїхати за кордон.

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена громадян Росії, підозрюваних в отруєнні нервово-паралітичною речовиною «Новачок» Сергія Скрипаля і його дочки Юлії у Солсбері: це громадяни Росії Олександр Петров і Руслан Боширов.

У прокуратурі 5 вересня заявили, що мають «достатні докази» для їх обвинувачення. За даними слідства, росіяни в’їхали в Британію 2 березня за російським паспортами на чуже ім’я. Одним із головних доказом проти них є те, що в лондонському готелі, де вони жили, виявлені сліди «Новачка».

У Міністерстві закордонних справ Росії назвали це «інформаційною маніпуляцією».

Отруєння в березні Скрипалів, які після тривалого перебування в лікарні одужали, викликало дипломатичну кризу у відносинах між Великою Британією і ширше Заходом, з одного боку, і Росією, з іншого. Лондон звинуватив в отруєнні Скрипалів бойовою хімічною зброєю, яку почали розробляти в часи СРСР на території Росії, нинішню російську владу. Москва відкидає ці звинувачення.

leave a reply: