Із півдня Херсонщини евакуювали понад 500 людей – адміністрація

Із південних районів Херсонської області через токсичні викиди на півночі анексованого Криму евакуювали понад 500 людей.

Про це повідомляє прес-служба Херсонської обласної адміністрації.

«Призупинено освітній процес. Усім охочим дітям і батькам із імовірно небезпечної зони створені умови для оздоровлення в дитячому закладі санаторного типу «Таврія» у Скадовську. Наразі цією можливістю скористалися 528 дітей і дорослих», – йдеться в повідомленні.

У прес-службі додали, що лікарі обстежили всіх дітей, а з понеділка школярі зможуть продовжити навчання у школах Скадовська.

В адміністрації відзначили, що на території Каланчацького та Чаплинського районів розпочала роботу пересувна моніторингова лабораторія, яка проводить дослідження показників забруднення повітря. За попередніми даними станом на ранок 9 вересня, які фіксуються кожні 20 хвилин, перевищень гранично допустимої концентрації забруднювальних речовин не зафіксовано.

Раніше з семи населених пунктів Херсонської області, розташованих поблизу адміністративного кордону з Кримом, 193 дитини відправили на оздоровлення в курортні міста.

У Держприкордонслужбі 6 вересня повідомили, що через екологічну небезпеку українські контрольно-пропускні пункти «Каланчак» і «Чаплинка» на адміністративному кордоні з анексованим Росією Кримом тимчасово припиняють свою роботу.

Фактична влада Криму заявляє, що причиною викидів шкідливої речовини на півночі півострова є випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного підприємством «Кримський титан».

Водночас у Міноборони України наполягають, що викид хімічних речовин на території анексованого Криму стався через військових Збройних сил Росії, які на тренуваннях обстріляли відстійники відходів титанового й содового заводів.

Жителі кримського міста Армянська продовжують скаржитися на погіршення самопочуття, їдкий запах у повітрі, першіння в горлі, особливо у вечірній час.

4 вересня фактична влада Криму оголосила, що концентрація шкідливих речовин у повітрі на півночі півострова перевищила допустиму норму, у зв’язку з цим на два тижні зупинили роботу заводу «Кримський титан». Крім того, почалася евакуація дітей з Армянська в санаторії Криму.

leave a reply: