Міська рада відправила у відставку мера Полтави

Депутати Полтавської міської ради достроково припинили повноваження мера Полтави Олександра Мамая. Про це повідомляє місцеве видання «Полтавщина».

За відставку мера проголосували 29 із 42 депутатів міської ради. Підставою для того, щоб винести на голосування питання про висловлення Мамаю недовіру, стали порушення, які навів депутат міської ради Едуард Волков.

За його словами, мер, поміж іншого, неодноразово порушував Конституцію та законодавство, саботував роботу комунальних підприємств, допускав передачу комунальної власності та повноважень комунальних служб приватним структурам, а також проігнорував рішення про дострокове звільнення з посади секретаря міськради Оксани Деркач.

Про відставку мера Полтави також повідомив голова Соціал-Демократичної партії Сергій Каплін.

Також необхідна кількість депутатів – 22 людини – проголосувала за розпуск віиконавчої міської ради.

Ім’я Олександра Мамая стало відомим у зв’язку зі справою полтавської судді Лариси Гольник.

У травні 2014 року справа міського голови надійшла до Жовтневого районного суду Полтави. Йшлося про конфлікт інтересів щодо земельних ділянок, які він надав своїй падчерці. Гольник відмовилася винести рішення на користь мера Полтави Олександра Мамая. Резонансна справа набула розголосу через корупційне викриття мера та тиск на Ларису Гольник з боку головуючого суду.

leave a reply: