Мер Києва озвучив нові плани по будівництву метро на Троєщину

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що будівництво нової лінії метро на Троєщтну почнеться одразу після того, як буде добудовано Подільсько-Воскресенський міст.

Під час зустрічі із представниками китайської компанії China Pacific Construction Group, з якою у листопаді минулого року було підписано меморандум про наміри співпрацювати щодо реалізації цього проекту, Кличко сказав, що нині триває робота з погодження «дорожньої карти, у якій будуть прописані поетапні дії як столичної влади, так і фахівців китайської компанії.

За словами мера, вартість будівництва оцінюють у два мілярди доларів, при цьому 85% від прогнозованої вартості проекту пропонується забезпечити за рахунок кредиту від китайських фінансових установ. 

«Дуже добре, що такі всесвітньо відомі компанії починають співпрацю з нами. Я в свою чергу особисто виступаю гарантом захисту інвестицій. Впевнений, що до кінця цього року ми підготуємо всі необхідні документи. І почнемо працювати», – зазначив Кличко. 

Також він заявив, що за проектом будівництва нової лінії метрополітену її протяжність буде майже 30 км з 13-ма станціями. Крім того, буде побудована пересадочна лінія протяжністю 1 км між кільцевою електричкою та новою четвертою лінією.  

Для її експлуатації має бути споруджено два електродепо – основне «Троєщина» і друге – «Гатне». Як передбачається, будівництво триватиме п’ять років. 

Про плани збудувати метро до житлового масиву Троєщина вже заявляють не вперше. У 2015 році Київрада виділяла 9,5 мільйона гривень на проектування метро на Троєщину, а загальна вартість будівництва оцінювалась у понад два мільярди доларів. Проте у 2016 році з’явилася інформація про зупинення планів будівництва гілки метро на Троєщину.

Ще в 1993 році було розпочате будівництво Подільського мосту, яким лінія метро мала перетинати Дніпро, але через кілька років будівництво припинили. Міст усе ще не збудували. Цього року міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що все ж планується добудова Подільсько-Воскресенського мосту, тривають пошуки інвестора.

leave a reply: