МЗС Канади стурбоване інформацією про можливе отруєння свого громадянина Верзилова

Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд прокоментувала інформацію про те, що російського активіста Петра Верзилова отруїли.

«Дуже стривожена висновками лікарів, що канадського громадянина Петра Верзилова «вельми ймовірно» отруїли. Я запевнила його родину, що Канада готова надати будь-яку необхідну допомогу і продовжить збирати інформацію стосовно його захворювання», – заявила Фріланд.

Читайте також: «Активіст Pussy Riot прийшов до тями і почав впізнавати родичів – ЗМІ​»

Петро Верзилов потрапив у реанімацію в Москві 11 вересня, коли він почав втрачати зір, мову і здатність пересуватися. Це відбулося незабаром після засідання суду, де розглядалася адміністративна справа проти його подруги – Вероніки Нікульшиної.

15 вересня Верзилова відправили на лікування до Берліна. Близькі активіста вважають, що його могли отруїти. Схожу точку зору висловили й медики берлінської клініки, які лікують активіста.

За деякими повідомленнями, Верзилов перед отруєнням розслідував загибель трьох російських журналістів у Центрально-Африканській Республіці, серед яких був його друг Олександр Расторгуєв. В день отруєння Верзилов нібито мав отримати від інозенмих журналістів фінальний звіт про загибель Расторгуєва, Кирила Радченка й Орхана Джемаля.

Читайте також: «Російський активіст перед ймовірним отруєнням розслідував вбивство журналістів у ЦАР – ЗМІ​»

Петро Верзилов – видавець «Медіазони». Він також брав участь в акціях Pussy Riot, останній раз – під час фіналу чемпіонату світу з футболу в Росії. Тоді він разом зі своїми соратниками вибіг на поле в поліцейській формі. Метою акції була вимога звільнення політичних в’язнів, а також припинення незаконних арештів на мітингах і кримінальних справ за репости. За цю акцію Верзилову і ще трьом учасникам Pussy Riot призначили 15 діб арешту.

leave a reply: