Помпео: переговори з КНДР про денуклеаризацію завершаться до січня 2021 року

Переговори США з Північною Кореєю про ядерне роззброєння завершаться до січня 2021 року, заявив державний секретар США Майк Помпео.

Він зазначив, що запросив чільних дипломатів КНДР зустрітися наступного тижня. Помпео також закликав представників Північної Кореї якомога швидше зустрітися з американським посланцем із питань КНДР у столиці Австрії Відні.

У ці дні в Пхеньяні триває третій саміт Південної і Північної Корей, спрямований на подальше зниження напруженості в регіоні.

У кінці квітня цього року в місцевості Пханмунджом на південнокорейській території пройшов перший саміт лідерів Північної і Південної Кореї.

Кім Чен Ин і Мун Чже Ін оголосили про намір підписати мирний договір, який офіційно покладе край стану війни між двома країнами. Також Пхеньян і Сеул оголосили про початок робіт над повним ядерним роззброєнням на Корейському півострові.

Лідери Південної Кореї і КНДР також зустрілися у травні в Сінгапурі незадовго до американсько-північнокорейського саміту. За його результатами лідери країн Дональд Трамп і Кім Чен Ин підписали спільну угоду, в якій зазначається, що Пхеньян буде працювати в напрямку повної денуклеаризації Корейського півострова.

Кім Чен Ин став першим північнокорейським лідером, який відвідав Південну Корею з 1953 року.

leave a reply: