В електричці боєць воєнізованої охорони застосував вогнепальну зброю, троє поранених – поліція

У Київській області боєць воєнізованої охорони застосував вогнепальну зброю в електричці Київ-Миронівка й поранив трьох людей, повідомила поліція регіону.

«На станції Карапиші троє пасажирів сіли до електропотягу Київ-Миронівка напідпитку: один з них того дня святкував своє 33-річчя. У вагоні вони поводили себе неадекватно та нахабно, намагалися проникнути до машиніста. Один з них без вагомих причин застосував екстрене гальмування, скориставшись системою «стоп-кран», – розповіли в поліції.

Згідно з повідомленням, співробітник воєнізованої охорони намагався втихомирити компанію і зробив їм зауваження, однак вони зреагували агресивно. Після цього охоронець зробив попереджувальний постріл угору.

«Це не зупинило нахабних пасажирів, і боєць воєнізованої охорони спочатку вистрілив у найбільш «активного» нападника, який накинувся на нього, у ноги та ще здійснив три постріли у бік хуліганів. На пероні станції «Ольшаниця» на правопорушників чекали слідчо-оперативна група Рокитнянського відділення поліції та медики», – заявили в поліції.

30-річний чоловік з вогнепальним пораненням грудної клітини та черевної порожнини перебуває в реанімації, ще двоє його товаришів 31 та 33-річного віку з аналогічним пораненням грудної клітини – у хірургічному відділення лікарні.

Кримінальні провадження відкриті за частиною 2 статті 296 (хуліганство_ та статті 124 (умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень у разі перевищення меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця) Кримінального кодексу України. 

leave a reply: