Нові розваги: окуляри-шолом віртуальної реальності і маніпулятор

virtual-reality

Напередодні ігрової виставки E3 компанія Oculus VR провела власний захід, в рамках якого продемонструвала не тільки фінальний варіант окулярів-шолома віртуальної реальності Oculus Rift і фірмовий ігровий маніпулятор, але і оголосила про масштабне партнерстві з Microsoft.

Відповідно до умов даної угоди, перша комерційна версія Oculus Rift буде поставлятися в комплекті з бездротовим ігровим маніпулятором для ігрової консолі Xbox One і бездротовим адаптером Xbox для підключення першого до ПК з ОС Windows 10. Ви все правильно зрозуміли – можна буде використовувати окуляри віртуальної реальності Oculus Rift в іграх для Xbox One. Але і це ще не все, вибачте за побиту фразу. Присутній на заході голова підрозділу Xbox Філ Спенсер урочисто оголосив, що Oculus Rift будуть підтримувати ОС Windows 10 «прямо з коробки».

Ця угода є надзвичайно важливою для обох компаній, втім, не менш значущою вона є для геймерів і рядових споживачів. Для Facebook Oculus VR, або, можливе, коректніше сказати для Facebook яка, нагадаємо, купила Oculus VR трохи більше року тому за $2 млрд, вона відкриває двері в ігровий світ і дозволяє «окопатися» на одній з основних ігрових платформ. Це також хороша мотивація для розробників підтримати Oculus Rift іграми, враховуючи широку ігрову аудиторію Xbox. Але розробники можуть піти іншим шляхом: оскільки Oculus VR буде підтримувати ігрові маніпулятори Xbox One прямо з коробки, в проектах для Oculus вони можуть орієнтуватися безпосередньо на геймпад Xbox, який за час свого існування здобув визнання і популярність.

І все-таки ця угода більш вигідна Microsoft, ніж Oculus. Незважаючи на те, що ігрова консоль Xbox One надзвичайно популярна сама по собі, співпраця з Oculus VR допоможе їй ефективніше конкурувати з платформою віртуальної реальності Sony Project Morpheus, яка, як очікується, стане доступною власникам PlayStation 4 в наступному році. Це означає, що в 2016 році і Xbox One, і PlayStation 4 надаватимуть можливість занурення у віртуальну реальність.

Як би там не було, найбільший «куш» в даному випадку зірвала ОС Windows 10. Минулого місяця були опубліковані системні вимоги Oculus Rift; стало відомо, що на момент запуску пристрій не підтримуватиме Linux і Mac OS X. Нагадаємо, на момент запуску, запланованого на перший квартал 2016, перше покоління Oculus VR буде працювати тільки з комп’ютерами під управлінням Windows (Windows 7 SP1 або більш нової версії) . Але оскільки окуляри спочатку будуть підтримувати Windows 10, хардкорні геймери і новачки будуть активно схилятися до покупки нового комп’ютера з Windows.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

leave a reply: