Хакери атакують користувачів через соціальні мережі

хакери

Опитування, проведене співробітниками ESET серед IT-фахівців і рядових користувачів Інтернету, показало, що більше третини компаній теоретично можуть бути атаковані кіберзлочинцями через соціальні мережі.

Приблизно 80% IT-фахівців вважають, що зловмисники можуть отримати доступ до корпоративних даних через різні соцсервіси. При цьому 36% експертів в області IT визнали, що мережі їхніх компаній можуть бути зламані через акаунти співробітників, що використовують соціальні веб-платформи на роботі. Це пов’язано з тим, що безпекою соцмереж в корпоративному середовищі нерідко просто нехтують.

Опитування показало, що в 12% організацій вже стикалися із зараженням шкідливим ПЗ через соціальні мережі. При цьому 56% IT-фахівців визнають, що прийняті в компанії правила використання цих сервісів насправді не застосовуються.

Що стосується рядових користувачів, то серед них на питання про причини обмеження доступу до соцмереж в їх компанії 36% припустили, що цей захід скоріше підвищує продуктивність праці, ніж запобігає зараженню корпоративної мережі. У той же час приблизно у чверті респондентів-користувачів зловмисники вже зламували або намагалися зламати акаунт Facebook.

Експерти додають, що одна з найпоширеніших загроз у соцмережах – це так званий лайкджекінг (likejacking). Дана шкідлива техніка змушує користувача поставити «лайк» певної публікації, що застосовується шахраями для розповсюдження спаму. Як правило, в схемі використовується привертає увагу відео, з якого здійснюється перенаправлення користувача на шкідливий сайт.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

leave a reply: