У путіна закінчуються гроші – він урізає фінансування так званого Керченського мосту

Крим

Фінансування будівництва транспортного переходу через Керченську протоку цього року було скорочено з 54,4 до 48,9 млрд руб., повідомляє Інтерфакс з посиланням на відповідну постанову уряду РФ.

Відповідні зміни були внесені 4 серпня у додаток до розпорядження кабінету міністрів “Про визначення єдиного підрядника робіт з проектування та будівництва транспортного переходу через Керченську протоку” від 30 січня цього року.

Директор управління федеральних автомобільних доріг “Тамань” Роман Новіков раніше зазначав, що загальна довжина моста через Керченську протоку, що відокремлює Кримський півострів від інших регіонів Росії, становитиме 19 км, частина переходу піде по дамбах. Для будівництва мосту потрібно близько 250 тис. т металоконструкцій.

Планується, що переправа через Керченську протоку, будівництво якої включено у федеральну цільову програму розвитку республіки Крим і Севастополя до 2020 року, складатиметься з 2 ліній залізниці і 2 ліній для автомобілів – по 2 смуги в кожному напрямку. Загальна вартість проекту – близько 247 млрд руб.

Нагадаємо, що в російському Міністерстві транспорту прогнозують, що залізниця через Керченський міст, який буде з’єднувати Крим і РФ, зможе перевозити більше 14 млн пасажирів і 13 млн т вантажів щороку.

Правда України

leave a reply: