45% іноземних туристів не задоволені українським сервісом, зате 85% з них у захваті від української природи

українська природа

45% іноземних туристів не задоволені українським сервісом. Про це свідчать результати опитування, проведеного напередодні виходу оновленого англомовного путівника “Awesome Ukraine”.

На прохання видавництва туристичні бюро та екскурсійні агенції Києва поцікавилися враженнями іноземних гостей про Україну.

Загалом анкетування пройшли 500 туристів з 12 країн світу, зокрема з США, Німеччини, Франції, Норвегії, Естонії, Латвії та Польщі.

Насамперед, гостей України неприємно здивував низький рівень сервісу. 45% туристів залишилися не задоволені обслуговуванням у кафе і магазинах, 30% — громадським транспортом і таксі.

Ще 10% опитаних поскаржилися на погані дороги і стільки ж — 10% — на бруд у громадських місцях. Серед інших негативних моментів називали труднощі з орендою житла (5%), відсутність розваг для дітей (5%) і невиправдано високі ціни (10%).

І все ж позитивні відгуки переважають, зазначають у видавництві.

Понад 85% респондентів у захваті від української природи, особливо від Карпат і Дніпра. Береги головної української ріки і гори — найбільш рекомендовані для відвідування місця. 70% згадують про красу українських міст та історичних місць, ще 10% хвалять нічні клуби Києва.

Національна кухня багатьом припала до смаку — вареники і борщ сподобалися 85% опитаних, котлета по-київськи — 50%. Цікаво, що сало майже 30% віднесли до продуктів, які не радять пробувати. Про привітність і гостинність українців говорять 80% і майже всі учасники-чоловіки відзначили виняткову красу українок.

Правда України

leave a reply: