Австрія підтримує продовження санкцій проти путіна і його банди

avstia-help-ua

Посол України в Австрії Олександр Щерба повідомляє, що Відень не блокуватиме продовження санкцій проти Росії.

«За моїми (достовірними) джерелами, Австрія не блокувала продовження санкцій проти РФ під час обговорення у Брю у понеділок», – повідомив Щерба у середу, 9 грудня, у мережі.

Раніше у середу Італія висловила вимогу обговорити економічних санкцій ЄС проти Росії замість їх автоматичного продовження представниками Євросоюзу під час сьогоднішньої зустрічі у Брюсселі. (Представники ЄС повинні були без обговорення затвердити шестимісячне продовження санкцій щодо Москви, які закінчуються у січні 2016 року».

За повідомленням ЗМІ, цю пропозицію підтримали відразу кілька країн, серед яких зокрема Угорщина та Австрія, Греція, Кіпр та Італія.

Санкції Заходу проти Москви були запроваджені минулого року через ситуацію в Україні. Наприкінці липня 2014 ЄС, поряд зі США, запровадив економічні санкції щодо Росії, які стосуються енергетичної, банківської та оборонної галузі.

Дія цих санкцій закінчуються у кінці січня 2016 року – за місяць після завершення терміну виконання умов мирної угоди, погодженої у Мінську Німеччиною, Францією, Україною і Росією у лютому цього року.

Правда України

leave a reply: