Терористи путіна перешкоджають діяльності спостерігачам ОБСЄ в Україні

terorysty_osce

Представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ часто стикаються на Донбасі із перешкоджанням їхній діяльності. Про це 4 лютого в Києві заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Гуґ. На його думку, небажання бачити спостерігачів пов’язане із метою щось приховати.

«Одна з причин, чому ми використовуємо відеоспостереження – це обмеження пересування. Така зйомка дозволила нам виявити присутність важкого озброєння, яке має бути відведене, поблизу Новогродівки і двох танків поблизу Донецька. Неспроможність обох сторін відвести озброєння очевидна. Приблизно на 30% спостерігається розбіжність у даних між тим, що відведено, і тим, що залишається поблизу лінії розмежування з обох боків», – відзначив представник місії.

За даними місії, сторони продовжують підводити техніку та особовий склад до цивільної інфраструктури. Представники місії мають украй обмежений доступ до інспектування на територіях, контрольованих угрупованням «ЛНР», тому не можуть переконатися у тому, що там насправді відбувається.

У прес-центрі штабу АТО у четвер повідомили, що за минулу добу, 3 лютого, проросійські бойовики активізували обстріли по всій лінії фронту. За даними штабу, усього сепаратисти здійснили 55 обстрілів.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах стверджують, що ЗСУ напередодні ввечері обстріляли Комінтернове. В угрупованні «ЛНР» актуальних даних про бойові дії не наводять.

Тристороння контактна група у Мінську 13 січня заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

Правда України

leave a reply: