Президент України Петро Порошенко підписав закон про фінансову реструктуризацію

finansova-restrukturyzacia

Президент України Петро Порошенко підписав закон про фінансову реструктуризацію. Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради.

Закон вводить механізм фінансової реструктуризації підприємств-боржників.

“Цей механізм повинен стати важливим інструментом врегулювання ситуації з проблемними кредитами банків, допоможе оздоровити банківську систему, сприяти відновленню платоспроможності підприємств, збереження робочих місць і сплату податків до бюджету”, – вважають в Національному банку.

Завдяки прийняттю закону банки зможуть зменшити кількість проблемних кредитів і спрямувати кошти на кредитування економіки.

Процедура реструктуризації є добровільною: сторони мають право самостійно погоджувати питання про доцільність його застосування або використовувати інші механізми повернення заборгованості.

Закон визначає інституційну роль наглядової ради і секретаріату як спеціальних органів, що створюються для організації та проведення процедури фінансової реструктуризації та регламентують процес вирішення спорів в арбітражі.

Відповідно до положень закону міжвідомча наглядова рада буде включати представників Національного банку, Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Міністерства юстиції.

Національний банк вважає закон про фінансову реструктуризацію дозволяє конвертувати 25% корпоративних боргів.

Йдеться виключно про життєздатні підприємства, які за рахунок цього зможуть повернутися до економічної активності, забезпечити пожвавлення банківського кредитування в цілому.

Крім того, закон дозволить виконати зобов’язання України згідно з меморандумом з МВФ.

Як відомо, 14 червня Рада прийняла в цілому закон про фінансову реструктуризацію.

Правда України

leave a reply: