Трамп закликав до єдності після сутичок у Вірджинії перед акцією «білих націоналістів»

Президент США Дональд Трамп закликає американців до єдності після сутичок у Вірджинії перед запланованою акцією «білих націоналістів».

«Ми всі маємо бути об’єднаними і засудити всіх, хто пропагує ненависть. Давайте зробимо це всі як один», – написав Трамп 12 серпня у Twitter.

В американському штаті Вірджинія запровадили надзвичайний стан перед акцією «білих націоналістів».

Губернатор штату Террі Маколіфф написав у Twitter, що таке рішення ухвалили напередодні ходи ультранаціоналістів у Шарлотсвіллі, на яку мають зібратися до шести тисяч людей.

12 серпня вранці сталися сутички націоналістів і їхніх супротивників. Як повідомляють американські ЗМІ, кілька сотень людей штовхали один одного, кидалися пляшками з водою, розпорошували хімічні спреї і кричали.

Раніше ультраправий блогер Джейсон Кесслер заявив, що планує ходу «за білих» на знак протесту проти рішення демонтувати пам’ятник генералу Роберту Лі, встановлений у міському парку Шарлотсвілл.

Сутички відбулися і у п’ятницю, коли сотні білих націоналістів влаштували факельний марш в кампусі університету Вірджинії. Представник університету повідомив, що кілька людей постраждали, одного – арештували.

leave a reply: