Суд у Сімферополі залишив під вартою обвинуваченого в пропаганді екстремізму Рамазанова

Підконтрольний Кремлю Сімферопольський райсуд продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою підозрюваному в екстремістських висловлюваннях Ісмаїлу Рамазанову до 16 червня, повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода Крим.Реалії.

Адвокат Рамазанова Олексій Ладін заявив, що за весь час, що його підзахисний перебуває під арештом, жодних слідчих дій із ним не проводили.

Сьогоднішнє судове засідання переривали через повідомлення про мінування будівлі Сімферопольського районного суду.

18 квітня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму не задовольнив апеляцію на арешт Рамазанова, який просив суд змінити йому запобіжний захід на домашній арешт, зазначивши, що він не має наміру залишати анексований півострів.

Напередодні підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд продовжив арешт підозрюваного у екстремістських висловлюваннях Ізмаїла Рамазанова до 18 травня.

23 січня у селищі Новий Світ поблизу Судака російські силовики обшукали будинок кримського татарина Ісмаїла Рамазанова, якого звинуватили в пропаганді екстремізму. Пізніше суд заарештував затриманого.

Російський Слідчий комітет повідомив, що слідчі порушили кримінальну справу стосовно жителя Сімферопольського району, якого звинувачують у поширенні екстремістських матеріалів за допомогою інтернет-радіо.

Після анексії в Криму фактична російська влада практикує масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського Національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв’язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

leave a reply: