Правоохоронці затримали ще двох підозрюваних у нападі на Гандзюк – поліція

Національна поліція спільно зі Службою безпеки України 17 серпня затримала ще двох осіб, яких підозрюють в організації та співучасті у скоєнні замаху на вбивство громадської активістки Катерини Гандзюк, повідомляє прес-служба Національної поліції.

«Зокрема, серед затриманих – громадянин Г., який раніше був оголошений у розшук Нацполіцією як зафіксована на відео камер спостереження особа, що купувала знаряддя злочину (сірчану кислоту)», – йдеться у повідомленні.

Чоловіка затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу, із ним проводяться слідчі дії. Щодо іншого учасника – слідчі так само встановлюють його роль у вчиненні кримінального правопорушення, зазначили у поліції.

Речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко на своїй сторінці у Facebook розмістив також фото підозрюваного. У коментарі під цим повідомленням він також додав, що раніше затриманий у цій справі (Микола Новіков) перебуває під вартою. Він подав апеляцію на цей запобіжний захід.

Відому херсонську громадську діячку, виконувачку обов’язків керуючого справами Херсонської міськради Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня. У неї опіки 40% шкіри та сильне пошкодження очей. Її літаком доставили на лікування до Києва, їй надали охорону.

6 серпня суд взяв під арешт на 60 діб підозрюваного у замаху Миколу Новікова. Наступного дня поліція повідомила, що розшукує людину, яка може бути причетною до нападу на Гандзюк.

Сама Катерина Катерина Гандзюк в інтерв’ю «Українській правді» висловила думку, що затриманий у справі про її напад – «на 99% випадкова людина».

Правову кваліфікацію справи правоохоронці змінювали кілька разів: від «хуліганства» через «умисні тяжкі тілесні ушкодження» до «замаху на вбивство». 3 серпня генеральний прокурор Юрій Луценко після спілкування з Гандзюк заявив, що розслідування справи передадуть Службі безпеки України.

leave a reply: