Поліція: у нападі на Гандзюк зізналися 4 підозрюваних

Четверо з п’яти підозрюваних зізналися в нападі на херсонську активістку, в.о. керуючого обов’язками Херсонської міської ради Катерину Гандзюк, повідомив речник Національної поліції України Ярослав Тракало в коментарі «Українській правді».

За його словами, наразі слідство попередньо встановило причетність до скоєння злочину п’ятьох людей.

«Їхня причетність до нападу на громадянку Гандзюк, за версією слідства, підтверджується як зібраними речовими доказами, так і наданими свідченнями», – сказав Тракало.

Як розповів речник, четверо затриманих зізналися, що отримали пропозицію за грошову винагороду здійснити напад на Гандзюк.

Тракало заявив, що ця пропозиція нібито надійшла від п’ятого затриманого, з яким вони проходили військову службу і який був їхнім командиром. Речник каже, що той від співпраці зі слідством відмовляється.

Представник поліції повідомив, що слідчі вказують на ще один можливий доказ причетності затриманих до нападу на активістку – безпосередній підозрюваний у скоєнні цього злочину під час нападу міг отримати хімічний опік кислотою, проливши її на себе з необережності.

«Про це свідчить відповідний слід на його тілі, походження якого тепер буде досліджуватися методом експертизи», – сказав Тракало.

За його інформацією, 22 серпня розпочалося судове засідання щодо обрання йому міри запобіжного заходу, яке головуючий суддя переніс на 23 серпня.

Станом на вечір 21 серпня були арештовані без права застави четверо підозрюваних. Серед був Микола Новіков, однак 22 серпня в ГПУ повідомили, що провадження проти нього закрили «за відсутністю в його діях складу злочину». Правоохоронці заявили, що він не причетний до нападу.

22 серпня суд відправив під домашній арешт ще одного підозрюваного – В’ячеслава Вишневського.

Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня. За даними медиків, у неї опіки 40% шкіри й сильне пошкодження очей. Її літаком доставили на лікування до Києва і надали охорону.

Правову кваліфікацію справи правоохоронці змінювали кілька разів: від «хуліганства» через «умисні тяжкі тілесні ушкодження» до «замаху на вбивство». 3 серпня генеральний прокурор Юрій Луценко після спілкування з Гандзюк заявив, що розслідування справи передадуть Службі безпеки України.

leave a reply: