Молдова перетворюється на країну пенсіонерів – президент Додон

Депопуляція – це головна проблема Молдови, яка за роки незалежності втратила третину населення. Про це заявив президент Молдови Ігор Додон в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Якщо не змінити ситуацію, то років через 10-15 країна залишиться без населення. Молдова повільно, але впевнено перетворюється на країну пенсіонерів. Пенсіонери – це добре, але погано, що немає молоді, що вона йде», – сказав Ігор Додон.

«Цього року ми надаємо підтримку всім дітям, які вирушають у перший клас, забезпечуємо їх шкільним приладдям і ранцями. Більшість першокласників вже отримали ці подарунки, в тому числі з моїх рук або з рук першої леді. У нас цього року в перший клас підуть максимум 25-27 тисяч дітей, а ще десять років тому їх було на 60-70 відсотків більше. Ось над чим треба серйозно працювати, щоб з’ясувати – чому так відбувається?» – зауважив молдовський лідер.

При цьому він визнав, що після корупційних скандалів громадяни Молдови покидають країну, бо «розчаровані сьогоднішнім днем і не вірять у завтра», а це «частково провина політиків», таких як він сам.

За даними останнього перепису населення, населення Молдови становить майже три мільйони осіб. За кордон, за різними оцінками, виїхали від 600 тисяч до понад мільйона жителів.

Ігор Додон спілкувався з Радіо Свобода напередодні Дня незалежності, який Молдова відзначає 27 серпня.

Повністю розмову з президентом Молдови читайте на сайті Молдовської редакції Радіо Свобода

leave a reply: