Шовковський став асистентом Шевченка в збірній України з футболу

Колишній воротар київського «Динамо» Олександр Шовковський став асистентом головного тренера збірної України з футболу Андрія Шевченка, повідомила прес-служба Федерації футболу України.

Шевченко зазначив, що Шовковський буде виконувати різноманітні тренерські функції, пов’язані з веденням тренувального процесу, зокрема переглядати кандидатів і допомагати головному тренеру під час вибору гравців.

«Несе відповідальність і приймає остаточні рішення головний тренер, але в процесі підготовки до матчів ми обговорюємо різноманітні моменти, тому будь-яка думка має значення. Тому й моя точка зору може бути корисною в будь-яких компонентах гри, наприклад, під час відпрацювання стандартних положень, взаємодії гравців оборони з воротарем», – сказав новий член тренерського штабу національної збірної.

Шовковський завершив кар’єру гравця у 2016 році. Неодноразово визнавався найкращим воротарем України. У 2006 році в складі національної збірної брав участь у чемпіонаті світу з футболу.

Цієї осені Україна гратиме в новому турнірі під егідою УЄФА – Лізі націй. Українська команда виступатиме в групі B1, її суперниками стануть Чехія (матчі відбудуться 6 вересня та 16 жовтня) і Словачинна (9 вересня та 16 листопада).

leave a reply: