Голову Громадської ради при ДФС затримали за вимагання 2 мільйонів гривень – поліція

Нацполіція повідомляє про затримання голови Громадської ради при управлінні Державної фіскальної служби у Києві через вимагання хабаря.

Згідно з повідомленням, голова Громадської ради мала отримати від приватного підприємця 75 тисяч доларів (в еквіваленті – понад два мільйони гривень) за те, щоб ДФС зареєструвала податкові накладні та не накладала штрафів за начебто прострочення термінів.

За даними поліції, посадова особа вже встигла отримати дві частини хабаря – 300 тисяч гривень та 15 тисяч доларів.

«6 вересня голову Громадської ради при Головному управлінні ДФС України в місті Києві було затримано під час одержання чергового «траншу». Працівники відділу протидії хабарництву Департаменту захисту економіки Національної поліції, слідства поліції Київської області та прокуратури Київської області вилучили 45 тисяч доларів США», – повідомляють у поліції.

Отримані кошти жінка начебто мала передати посадовим особам структурного підрозділу однієї з регіональних фіскальних служб.

В помешканні голови Громадської ради тривають обшуки, також правоохоронці встановлюють причетність інших співробітників ДФС.

Згідно з даними сайту Головного управління ДФС в Києві, посаду голови Громадської ради при цьому органі обіймає представниця громадської організації «Яскраві вчинки» Ірина Нараєвська.

leave a reply: