В Новій українській школі групи подовженого дня не стали платними – МОН

Новий порядок створення груп подовженого дня не змінює принципу їх фінансування, запевняють у Міністерстві освіти і науки.

Як пояснюють у прес-службі, подібне роз’яснення МОН публікує через численні звернення щодо того, що групи подовженого дня нібито повинні оплачувати батьки.

Читайте також: «Міносвіти пропонує нові правила для вступу у виші»

«МОН розробило та затвердило новий порядок створення груп подовженого дня, який передбачає комфортніші умови для дітей та вперше дає можливість відкривати інклюзивні групи. Проте порядок фінансування груп не зазнав змін», – запевняють у відомстві.

Згідно з повідомленням, працю вчителів, які займаються групами подовженого дня, оплачують із освітньої субвенції, яку надає держава на зарплати педагогічних працівників.

Водночас, додають у МОН, за забезпечення умов навчання відповідають місцеві органи влади.

«Тобто, саме на засновника (школи – ред.) покладено здійснення організації роботи групи подовженого дня: наявність необхідної матеріально-технічної бази; забезпечення умов для організації харчування та денного відпочинку учнів; організації дозвілля учнів тощо», – йдеться у роз’ясненні.

Втім, групи подовженого дня можуть фінансуватися і за кошти інших осіб, в тому числі батьків. Проте у міністерстві наголошують, що керівництво школи не має права вимагати від батьків робити такі внески.

leave a reply: