МінТОТ: потреби евакуації з Херсонщини немає, дітей вивозять «з метою профілактики»

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України повідомляє, що випадків хімічного отруєння серед населення Херсонської області у зв’язку з отруйними викидами в анексованому Криму не зафіксовано, і потреби в евакуації населення немає.

МінТОТ у Twitter посилається на дані на дані Департаменту охорони здоров’я Херсонської ОДА.

Водночас, за повідомленням, «з метою профілактики і запобігання можливим негативним наслідкам для здоров’я дітей» близько двох тисяч людей відправлять до Скадовська. «Діти навчатимуться в школі і відпочиватимуть з батьками і супроводжуючими педагогами. 7 вересня відправили 200 осіб, 8-го – 500 осіб», – заявили у МінТОТ.

У ніч з 23 на 24 серпня в Армянську на півночі анексованого Росією Криму стався викид невідомої речовини.

Фактична влада Криму заявляє, що причиною викидів шкідливої речовини на півночі півострова є випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного підприємством «Кримський титан».

Дивіться також: Екологічне лихо в Армянську: кримський «Чорнобиль»?

Водночас у Міноборони України наполягають, що викид хімічних речовин на території анексованого Криму стався через військових Збройних сил Росії, які на тренуваннях обстріляли відстійники відходів титанового й содового заводів.

Жителі кримського міста Армянська продовжують скаржитися на погіршення самопочуття, їдкий запах у повітрі, першіння в горлі, особливо у вечірній час.

4 вересня фактична влада Криму оголосила, що концентрація шкідливих речовин у повітрі на півночі півострова перевищила допустиму норму, у зв’язку з цим на два тижні зупинили роботу заводу «Кримський титан». Крім того, почалася евакуація дітей з Армянська в санаторії Криму.

 

leave a reply: