На Луганщині на розтяжці підірвався місцевий житель – Нацполіція

Житель Станиці Луганської (Луганська область) загинув внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої, ймовірно розтяжці, повідомляє Національна поліція України.

Як йдеться у повідомленні, 10 вересня о 12:05 до Станично-Луганського відділу поліції надійшло повідомлення 58-річної місцевої мешканки про те, що її 55-річний чоловік ще о 7 годині ранку пішов на прогулянку та не повернувся.

За кілька годин поліцейські неподалік від залізничної станції Кіндрашівська-Нова, в чагарниках виявили тіло чоловіка. Зважаючи на небезпечну ділянку місцевості, яка розташована за кількасот метрів від позицій бойовиків та на якій можуть знаходитись міни та нерозірвані боєприпаси, на місце події викликали фахівців вибухотехнічної служби.

Після обстеження території поліцейським вдалось евакуювати тіло чоловіка. Під час огляду на тілі було виявлено міно-вибухові травми, від яких ймовірно і загинув чоловік, повідомили правоохоронці.

Даний факт внесений до ЄРДР та кваліфікований за ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт). Проводяться подальші слідчі дії.

Лише у період з травня 2014-го до березня 2018 року від мін та вибухонебезпечних залишків війни на підконтрольній Україні території Донбасу загинули щонайменше 355 цивільних осіб, ще 1456 отримали поранення, повідомили в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

leave a reply: