ФСБ Росії: з на озері Сиваш затримали двох українських рибалок

На озері Сиваш російські прикордонники затримали двох українських рибалок, повідомляє проект Радіо Свобода «Крим Реалії». з посиланням на дані прикордонного управління ФСБ Росії.

За цією інформацією, громадян України звинуватили в «незаконному перетині кордону», їх затримали в момент швартування до берега Криму на моторному човні.

«Під час огляду плавзасобу рибалок, на борту виявлено близько 20 кілограмів водних біологічних ресурсів кефалевих видів риб», – йдеться в повідомленні.

У ФСБ стверджують, що громадяни України, вийшовши на риболовлю, вирішили навмисно причалити до берега Криму «для налагодження дружніх стосунків та обміну досвідом з кримськими рибалками».

Українських рибалок затримали на 48 годин з метою підтвердження їх особи, повідомляють російські силовики. У той же час ФСБ не називає імен затриманих громадян.

У Держприкордонслужбі України неодноразово заявляли, що ідентифікувати затриманих ФСБ на адмінкордоні з Кримом громадян України неможливо, оскільки російська сторона не відкриває їхні персональні дані. Також українські прикордонники стверджують, що не підтримують «контактів з окупантами».

Читайте також: «Війна затримань» на морі: російське ФСБ звинувачує українських рибалок у браконьєрстві

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною і півостровом пролягла формально адміністративна межа, але фактично – справжній кордон. У Херсонській області на адмінкордоні з Кримом працюють три контрольних пункти в’їзду / виїзду: «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка».

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

leave a reply: