Вік літака, що впав в Індонезії, становив всього два місяці – влада

Літак Boeing 737 MAX авіакомпанії Lion Air, що впав 29 жовтня невдовзі після вильоту з аеропорту столиці Індонезії Джакарти, мав вік всього два місяці, повідомив керівник Національного комітету з безпеки авіації Індонезії Соерджанто Тьяхйоно.

За його словами, літак мав лише 800 годин нальоту. «Це був новий літак», – вказав представник влади в інтерв’ю одному з індонезійських телеканалів.

Пасажирський літак Boeing 737 MAX зі 189 людьми на борту впав у море неподалік від острова Суматра. Літак авіакомпанії Lion Air виконував внутрішній рейс, він летів зі столиці Джакарти в місто Пангкал-Пінанг.

Boeing 737 MAX – це оновлена версія літака «Боїнг», що характеризується кращою ефективністю використання палива. Ці літаки були введені в експлуатацію в 2017 році, і це перша аварія з цією моделлю. Компанія Boeing заявила, що знає про повідомлення з Індонезії та «ретельно стежить за ситуацією».

Індонезія має понад 17 тисяч островів і активно використовує повітряний транспорт для внутрішніх перевезень. Впродовж останніх років у країні сталося кілька авіакатастроф.

leave a reply: