До 10 років позбавлення волі загрожує автору телеграм-каналу «Суверенний Крим»

До 10 років позбавлення волі загрожує автору телеграм-каналу «Суверенний Крим», 25-річному Віктору Сосні.

В анексованому Росією Сімферополі на муралі із зображенням президента Росії Володимира Путіна у травні з’явився напис «ФСБ, давай пограємо? Е2 ‒ Е4. Тепер твій хід, с***а». На графіті була вказана адреса телеграм-каналу. 28 травня, за тиждень після появи напису, російські силовики навідались із обшуком до автора каналу в Підмосков’ї. Його звинуватили в незаконному зберіганні наркотиків та боєприпасів.

Раніше цей телеграм-канал публікував роздуми про суверенітет Криму, без Росії і без України.

«Єдине, що він визнає, це те, що він дійсно вів цей телеграм-канал. Він хотів через цей телеграм-канал висловити свою думку. Висловити судження. Зараз відчуває він себе нормально. Він сказав мені, що поки його утримують в одиночній камері. Там дуже спекотно і не вистачає води. А воду передавати не дозволяють, на жаль», – повідомив проекту Радіо Свобода Крим.Реалії адвокат підозрюваного Мансур Гільманов.

Адвокат заявив, що силовики почали обшук о 6:30 28 травня. Тоді Сосна лишився сам удома, його мати пішла на роботу. Після цього на нього одягли наручники і відвезли до відділку. Він добу був в утриманні, але за протоколами проходив як свідок. Аналіз крові не виявив наркотиків в організмі Віктора Сосни. На час слідства його арештували на два місяці.

У березні 2014 року Росія окупувала та анексувала український півострів Крим. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією.

leave a reply: