Українські депутати будуть отримувати більше 100 тисяч гривень в місяць

Українські депутати будуть отримувати більше 100 тисяч гривень в місяць

З першого січня 2020 року депутатам підвищать зарплату в 2,5 рази. Про це повідомив екс-віце-прем’єр України Павло Розенко в соціальних мережах.

Журналіст Андрій Павловський відзначає, що депутати останнім часом скаржилися, що грошей їм мало платять. Чистий дохід їх складав 32 тисячі гривень. Також вони отримували на виплату помічникам і виконання своїх повноважень 76 тисяч гривень. Є і компенсації на оренду житла до 20 тисяч гривень та витрати на проїзд, до 7 тисяч гривень.

Раніше ми повідомляли, що Міністр культури Володимир Бородянський та його заступники задекларували сукупний розмір своєї грудневої заробітної плати на суму понад два мільйони гривень.

Так міністр Володимир Бородянський 6 січня 2020 року задекларував одержання 27 грудня заробітної плати в розмірі 112 904 грн. Це – один з найменших розмірів заробітної плати, задекларований керівниками Мінкульту.

Перший заступник міністра Анатолій Максимчук на попередньому місці роботи в середньому за місяць отримував 164 000 грн. З 2004 року він працював на телеканалі СТБ і в об’єднаному медіа-бізнесі.

20 грудня Максимчук задекларував отримання в Міністерстві зарплати 16 грудня в розмірі 157 051 грн. А 28 грудня чиновник заповнив нову форму про одержання 27 грудня другої частини зарплати – 248 021 грн. Загалом – 405 072 гривень.

Повідомлялося, що нардеп з фракції «Слуга народу» Оксана Дмитрієва, відома своєю любов’ю до розкішних аксесуарів, засвітив нову сумочку.

Журналісти розгледіли в руках у депутата Дмитрієвої сумку Sicily від відомого італійського будинку мод, який створили дизайнери Доменіко Дольче і Стеффано Габбана.

Мережа Правди

leave a reply: