Прикордонники оприлюднили деталі затримання порушника з Росії зі стріляниною

Державна прикордонна служба України оприлюднила деталі затримання порушника, що намагався прорватися через кордон із Росії, з застосуванням зброї, що сталося попереднього дня, 11 серпня.

За повідомленням, у Краснопільському районі на Сумщині прикордонний патруль військовослужбовців мобільного підрозділу Сумського загону помітив біля села Грабовське автомобіль «УАЗ», який почав рухатися від кордону вглиб України.

«Під час затримання водій не виконав законні вимоги прикордонного наряду зупинити транспортний засіб і намагався здійснити наїзд на прикордонника, чим створив загрозу життю та здоров’ю військовослужбовця. Аби все ж таки зупинити правопорушника, прикордонний наряд здійснив попереджувальні постріли вгору, на що водій не реагував і продовжував рухатися далі. З метою затримати правопорушника військовослужбовець зі складу прикордонного наряду здійснив постріли з АК-74 по колесах автомобіля», – мовиться в повідомленні.

За словами прикордонників, у результатів вони влучили в одне з коліс авта. «Однак водій на великій швидкості намагався продовжити рух, проте, зрозумівши, що не втече, покинув автомобіль у кущах на околиці населеного пункту Земляне, а сам кинувся навтьоки. Оглянувши транспортний засіб, охоронці кордону виявили в ньому близько півсотні тюків із товарами народного споживання – шуби, напівшубки, жилети, дублянки, шкіряні куртки, пуховики та трикотажні вироби в асортименті. Крім цього, в автомобілі були коробки з біжутерією та наручними годинниками», – поінформували в ДПСУ.

За повідомленням, попередньо встановлено, що затриманий вантаж був незаконно переміщений із території Росії на територію України. «Наразі транспортний засіб разом із вантажем встановленим порядком переданий співробітникам поліції. Тривають оперативно-пошукові заходи щодо встановлення осіб, причетних до вказаної протиправної діяльності», – додали прикордонники.

Затримання відбулося в перебігу спільної спеціальної прикордонної операції «Кордон-2018», що почалася у квітні і протриває до кінця листопада. Під кінець червня в ДПСУ повідомляли, що за перші чотири місяці операції затримали 175 незаконних мігрантів, не пропустили через державний кордон понад 1000 потенційних нелегалів та виявили понад 2 тисячі порушників державного кордону і прикордонного режиму. Крім того, за цей період виявлено та вилучено 400 літрів спирту, понад 1,05 мільйона пачок сигарет, близько 70 кілограмів наркотичних засобів, майже 40 одиниць зброї і понад 1 тисячу одиниць боєприпасів, а також понад 80 кілограмів бурштину.

У перебігу минулорічної операції «Кордон-2017» прикордонники затримали понад 300 нелегалів, близько 1860 порушників державного кордону та прикордонного режиму, не пропустили в Україну понад 970 потенційних нелегальних мігрантів. Крім того, під час тієї операції було виявлено та вилучено понад 300 одиниць зброї, майже 1270 боєприпасів, а також близько 140 кілограмів наркотичних засобів, понад 1,3 мільйона пачок сигарет та понад 57,5 тисячі літрів спирту.

leave a reply: