Уряд Яценюка не планує у найближчі 1,5 року підвищувати пенсії і соціальні виплати

пенсіонери

Міністр соціальної політики Павло Розенко, виступаючи з трибуни Верховної Ради в п’ятницю, в рамках “години питань до уряду”, розповів про подробиці пенсійної реформи.

“У Верховну Раду було внесено реформа пенсійного забезпечення в Україні. Нинішній стан, рівень і якість життя пенсіонерів – незадовільний”, – сказав він.

За його словами, влада повинна знайти вихід для майбутніх пенсіонерів. “Солідарна система вже вичерпала свій потенціал. Виключно завдяки виділенню 80 млрд грн на рік на покриття розриву Пенсійного фонду нам вдається своєчасно і в повному обсязі виплачувати пенсії, хоч і в тих мізерних сумах, які зараз є”, – повідомив міністр.

При цьому Розенко зазначив, що на даний момент говорити про істотне зростання пенсійних виплат неможливо. “Ми можемо проводити якісь мізерні індексації, мізерно міняти прожитковий мінімум, але якісного прориву при нинішній солідарній системі досягти неможливо”, – заявив він.

Глава Мінсоцполітики заявив, що пенсійна реформа дозволить виплачувати пенсії з трьох джерел – накопичувальної системи, солідарної системи та недержавних пенсійних фондів.

“Призначення пенсій має відбуватися за єдиним законом. Спецпенсії повинні бути скасовані, незважаючи на обурення деяких чиновників, народних депутатів”, – підкреслив він, додавши, що “кожна людина повинна нести персональну відповідальність за те, яка пенсія у неї буде в майбутньому”.

Розенко пояснив, що влада планує ввести накопичувальну систему пенсій, коли пенсійні заощадження будуть накопичуватися, і якщо раптом власник цих заощаджень помирає, то накопичена пенсія може перейти у спадок. При цьому він зазначив, що накопичувальна система може вводитися тільки на етапі підйому економіки, тому «1 січня 2017 року є для нас ідеальним”.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

leave a reply: