Комуняцька влада Китаю робить чергові спроби контролювати інтернет

комуняки

Китайська влада прийме закон про кібербезпеку, який вводить нові правила передачі інформації в інтернеті, зобов’язуючи провайдерів стежити за листуванням користувачів, і який дозволить місцевій владі відключати від мережі цілі регіони.

Влада КНР планує різко посилити контроль над інтернет-простором країни, прийнявши новий закон про кібербезпеку.

Уряд закінчив збір публічних коментарів до закону і приступив до верстки його фінальної версії. Він зобов’яже операторів зв’язку стежити за інформацією, яку поширюють користувачі. Постачальники програмного забезпечення для об’єктів критичної інфраструктури (енергетика, водопостачання, управління транспортом) повинні будуть отримувати дозвіл на діяльність від адміністрації кіберпростору – спеціального органу, контролюючого зміст китайського інтернету. Новий закон також дозволить владі всіх рівнів у разі необхідності захисту національної безпеки відключати інтернет на підконтрольній їм території.

Міністерство громадської безпеки КНР вже направило в найбільші інтернет-компанії підрозділу інтернет-поліції. До їхніх обов’язків входить “оперативне припинення незаконної активності і чуток”, а також “активний захист даних користувача”. До цього відповідальність за ці завдання покладалася на самі компанії.

Правда України

leave a reply: