З 1 січня 2016 року українці можуть оформити спадщину в сільрадах

spadshchyna

З 1 січня 2016 року українці можуть оформити спадщину в сільрадах. Таке нововведення прописано у законі від 20 жовтня 2014 року 1709-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо деяких питань спадкування», – нагадує ПравдаUA.

Документ передбачає спрощення оформлення спадщини та реєстрації прав спадкоємців шляхом надання відповідних повноважень місцевим органам самоврядування.

Згідно із законом, не підлягає оцінці нерухомість, якщо її успадкували спадкоємці першої та другої черги. Також звільняється від оцінювання нерухомість у разі успадкування спадщини, вартість якої оподатковується за нульовою ставкою податку.

«Абзац восьмий частини другої статті 7 Закону України “Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні” (Відомості Верховної Ради України, 2001 р., № 47, ст. 251; 2003 р., № 38, ст. 313; 2004 р., № 2, ст. 6, № 11, ст. 140) доповнити словами «крім випадків визначення розміру податку при спадкуванні спадкоємцями першої та другої черги за законом (як у випадку спадкування ними за законом, так і у випадку спадкування ними за заповітом) і за правом представлення, а також при спадкуванні власності, вартість якої оподатковується за нульовою ставкою», – значиться в документі.

Правда України

leave a reply: