Афганістан: щонайменше 4 людей загинули, 22 поранені через вибух біля посольства США в Кабулі

У результаті нападу бойовиків-смертників на іноземний конвой біля посольства США в Кабулі 3 травня щонайменше 4 людини загинули і 22 зазнали поранень. Про це повідомили афганські офіційні особи.

За даними МВС країни, вибух був спрямований проти «конвою іноземних військ, що проїжджають в цьому районі».

Офіційний представник місії підтримки НАТО, капітан ВМС США Сальвін Білл сказав, що троє військовослужбовців США були поранені в ході атаки.  Бронетранспортери MRAP, які використовують сили коаліції для пересування Кабулом, зазнали незначного зовнішнього пошкодження і змогли повернутися на базу коаліції, сказав Білл.

І за словами очевидців, броньовані машини місії, постраждали несуттєво. MRAP сконструйовані таким чином, щоб витримувати потужні вибухи. Але вибухом, як повідомляється, знищено або суттєво пошкоджено кілька цивільних автомобілів неподалік.

Свідки заявили про сліди крові і розірваного одягу на місці вибуху.

Відповідальності за напад ніхто на себе не взяв. Нинішня атака сталася через кілька днів після погроз з боку «Талібану» провести «весняний наступ» на іноземні сили.

З початку року в столиці Афганістану сталося щонайменше 5 великих нападів, в результаті яких загинули та були поранені сотні мирних жителів.

Афганський конфлікт є найтривалішим в історії США – війська НАТО під проводом США воюють там з 2001 року. Сполучені Штати мають близько 8400 військовослужбовців у Афганістані, з яких близько 5000 – союзники по НАТО.

leave a reply: