Керівник ВЦА Авдіївки: Донецька фільтрувальна станція відновила роботу

Керівник військово-цивільної адміністрації Авдіївки Павло Малихін заявляє, що Донецька фільтрувальна станція відновила свою роботу. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Півгодини тому (близько 18:30, – ред.) остаточно запрацювала ДФС! Вода прямує в бік Авдіївки. Очікуємо на її прибуття сьогодні увечері, після чого почнемо наповнення резервуару чистої води. Близько з 5:00 ранку населення міста зможе отримувати воду в штатному режимі», – написав Малихін.

2 травня внаслідок бойових дій було знеструмлено Донецьку фільтрувальну станцію. Через це припинилося постачання води до низки населених пунктів, зокрема Авдіївки. Водопостачання населенню здійснювалося згідно з графіком із запасів води в міському резервуарі.

Упродовж останніх місяців внаслідок обстрілів пошкоджується ЛЕП, яка живить Донецьку фільтрувальну станцію та Авдіївський коксохімічний завод. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну у спричиненні цих обстрілів.

У квітні у Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ щодо України повідомляли, що Донецька фільтрувальна станція від початку 2017 року потрапляла під обстріли понад 200 разів, станція не працювала сукупно 38 днів.

 

leave a reply: