Суд в Італії остаточно підтвердив вирок капітанові лайнера Costa Concordia – 16 років

В Італії Касаційний суд, найвища судова інстанція у кримінальних справах, остаточно підтвердив раніше винесений і підтверджений судами нижчих інстанцій вирок у 16 років позбавлення волі колишньому капітанові круїзного судна Costa Concordia, яке під його командою 2012 року врізалося у скелі, через що загинули 32 людини.

56-річний нині Франческо Скеттіно, який не був присутній на слуханні, дізнавшись про вердикт телефоном, сказав, що поважає це рішення і вже стоїть під в’язницею Ребіббія в Римі, щоб відразу почати відбувати покарання, розповів його адвокат Саверіо Сенезе.

Але він додав, що захист тепер розгляне можливість іще звернутися до Європейського суду з прав людини.

2015 року Скеттіно винесли цей вирок, визнавши винним у спричиненні смерті людей, доведенні до суднової катастрофи і залишенні пасажирів і команди на судні.

Круїзний лайнер Costa Concordia під командуванням Франческо Скеттіно з понад 4 тисячами 200 пасажирів і команди на борту 13 січня 2012 року врізався у скелі біля берега острова Джильйо на тосканському узбережжі Італії, надто наблизившись до берега, і швидко напівзатонув, лігши набік біля берега. Капітан, що довів судно до катастрофи, залишив його серед перших (потім він заявив, що просто посковзнувся і впав у рятувальний пліт, і його винесло на берег мимоволі) і відмовився повертатися, щоб керувати порятунком, пославшись на темряву, що настала. Він заперечував свою вину в загибелі людей, його адвокати намагалися перекласти більшу її частину на компанію-судновласника, на керманича судна і на берегову охорону.

leave a reply: